Бүгүн Mostbet букмекердик кеңсесине кошулуп, Кыргызстанда спорттук мелдештерден жана онлайн оюндарынан максималдуу ырахат жана пайда алыңыз. Бул жерден сиз спорттук иш-чаралар үчүн эң мыкты коэфициенттерди, ошондой эле ар кандай бонустарды жана акцияларды, бекер коюмдарды, бекер айлануулар жана Мостбет промо коддорун таба аласыз. Биздин веб-сайтты колдонуу оңой жана жөнөкөй, ал эми букмекерликти ого бетер ыңгайлуу кылуу үчүн профессионалдар командасы сиз үчүн мобилдик тиркемени иштеп чыгышты.

28 березня 2024 року з ініціативи кафедри туризму та готельно- ресторанної справи у ВТЕІ ДТЕУ відбувся всеукраїнський круглий стіл на тему «Інноваційні технології у харчових виробництвах».

ФОТОЗВІТ

До участі у круглому столі були запрошені представники провідних закладів вищої освіти України, які здійснюють підготовку фахівців за спеціальністю 181 «Харчові технології», – Національного університету харчових технологій, Одеського національного технологічного університету, Білоцерківського національного аграрного університету, та представники провідних підприємств м. Вінниця – ТОВ «Аграна Фрут Україна» та ПрАТ «Вінницький олійножировий комбінат». Таким чином, організатором вдалося об’єднати представників академічної спільноти та фахівців-практиків, і це чудова колаборація, адже без наукових досліджень та відкриттів виробництво стоятиме на місці, а без практичного втілення наукові напрацювання втрачатимуть свій сенс. У якості слухачів участь у заході взяли також здобувачі вищої освіти, частина з яких вже мають досвід роботи на виробництві, водночас деякі інші лише починають робити перші кроки на шляху опанування технологій харчових виробництв.
З вітальними словами перед учасниками круглого столу виступили Наталія Замкова – директор Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, д-р філос. наук, професор, заслужений працівника освіти України, та Наталія Чорна – завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, д-р істор. наук, професор. Перед учасниками круглого столу з доповідями виступили наступні доповідачі:
1. Пасічний Василь Миколайович – д-р техн. наук, професор, завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Національного університету харчових технологій (м. Київ), тема доповіді «Освітній простір на пульсі харчових технологій».
2. Поліщук Галина Євгеніївна – д-р техн. наук, професор, завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів Національного університету харчових технологій (м. Київ), тема доповіді «Світові тренди у сиро виробництві».
3. Дзюба Надія Анатоліївна – канд. техн. наук, доцент, доцент кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування Одеського національного технологічного університету (м. Одеса), тема доповіді «Особливості отримання біомодифікованої колагенвмістної сировини як рецептурного компонента кулінарної продукції».
4. Мерзлов Сергій Віталійович – д-р с.-г. наук, професор, професор кафедри харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва Білоцерківського національного аграрного університету (м. Біла Церква), тема доповіді «Утилізація відходів харчових виробництв».
5. Цехмістренко Оксана Сергіївна – д-р с.-г. наук, доцент, професор кафедри харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва Білоцерківського національного аграрного університету (м. Біла Церква, тема доповіді «Ліпідний статус м'яса птиці за впливу препаратів селену». 6. Татомир Мирослава Іванівна – комерційний директор ТОВ «Аграна Фрут Україна» (м. Вінниця), тема доповіді «Інноваційні технології в переробці фруктів та виробництві фруктових наповнювачів». 7. Музика Людмила Арсенівна – канд. техн. наук, заступник голови правління з виробництва ПрАТ «Вінницький олійножировий комбінат» (м. Вінниця), тема доповіді «Показники безпеки в олійножировій галузі».
8. Семко Тетяна Василівна – канд. техн. наук, доцент, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ (м. Вінниця), тема доповіді «Стандарт безпеки харчових продуктів FSSC 22000 (Version 6.0): зміст та особливості впровадження в харчові виробництва».
9. Фіалковська Лариса Василівна – канд. техн. наук, доцент, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ (м. Вінниця), тема доповіді «Використання відходів олієжирової промисловості».
10. Крижак Лілія Миколаївна – канд. техн. наук, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ (м. Вінниця), тема доповіді «Використання нетрадиційної сировини у виробництві сиров'ялених ковбас».
Виступили супроводжувалися жвавим обговоренням та дискусіями, що свідчили про актуальних заходу загалом та кожного з виступів зокрема.
Підводячи підсумки круглого столу, Наталія Чорна, яка модерувала захід, висловила слова вдячності спікерам за потужні виступи.
«Сподіваємося, – зазначила Н. Чорна, – що співпраця між закладами вищої освіти та підприємствами буде продовжуватися і надалі, як у напрямку спільної участі у наукових заходах, так і в напрямку поєднання зусиль та обміну кращими практиками підготовки висококваліфікованих фахівців харчової галузі, відповідно до сучасних вимог ринку праці.