Бүгүн Mostbet букмекердик кеңсесине кошулуп, Кыргызстанда спорттук мелдештерден жана онлайн оюндарынан максималдуу ырахат жана пайда алыңыз. Бул жерден сиз спорттук иш-чаралар үчүн эң мыкты коэфициенттерди, ошондой эле ар кандай бонустарды жана акцияларды, бекер коюмдарды, бекер айлануулар жана Мостбет промо коддорун таба аласыз. Биздин веб-сайтты колдонуу оңой жана жөнөкөй, ал эми букмекерликти ого бетер ыңгайлуу кылуу үчүн профессионалдар командасы сиз үчүн мобилдик тиркемени иштеп чыгышты.

24 травня 2023 року для здобувачів вищої освіти за спеціальностями 241 «Готельно-ресторанна справа», 242 «Туризм» було проведено гостьову лекцію на тему «Сільський туризм: нормативно-правове забезпечення, стан, тенденції та перспективи розвитку», запрошеними доповідачами на якій виступили Інна Величко, експерт сільського туризму, господиня гостинної садиби «Поліська хата» (Житомирська обл.), керівник проєкту «Парламент для села: представництво заради розбудови України», Оксана Бас, експерт сільського туризму, господиня гостинної садиби «Подільська родина» (Вінницька обл.), координатор проєкту, Володимир Триліс, канд. біол. наук, старший науковий співробітник Інституту гідробіології НАН України, координатор проєкту.

 На лекції зазнали презентації широке коло проблем у сфері сільського туризму, актуальність якого стрімко зростає. І це не дивно, адже сільський туризм є однією з економічних складових розвитку сільських територій та спроможний забезпечити створення у селі нових робочих місць, розвиток інфраструктури, збереження національних традицій та звичаїв тощо. Актуальність розвитку сільської гостинності сьогодні значно зростає також у зв’язку з її потужною реабілітаційною функцією, цінність якої – у відновленні психоемоційного стану українців у воєнний та післявоєнний період, а також можливостями, які вона надає внутрішньо переміщеним особам та селянам.
Значну увагу було звернуто на проєкт «Парламент для села: представництво заради розбудови України» у Вінницькій та Хмельницькій областях, який реалізується ГО «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні» в рамках грантової програми «Громадяни й парламент: демократичне представництво та ефективна взаємодія в умовах воєнного часу», в межах реалізації Програми USAID «РАДА: наступне покоління». Мета даного проєкту – забезпечити взаємодію між представниками законодавчого органу влади та їх виборцями, які є наявними і потенційними надавачами послуг сільського зеленого туризму та сільської гостинності. У напрямку реалізації проєкту ГО «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні» запропонувала народним депутатам від Вінницької та Хмельницької областей долучитись до участі у проєкті та спільно створити передумови активного розвитку сільської гостинності.
Гостьова лекція була проведена у рамках вивчення освітніх компонент професійного спрямування. Присутні на лекції здобувачі вищої освіти та науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи вдячні Інні Величко, Оксані Бас та Володимиру Трилісу за змістовний виступ та готовність ділитися знаннями та професійним досвідом.