Відбулося відкрите засідання наукового гуртка «Кондитер-клас»

7 квітня 2022 року асистентом кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Оленою Пахомською було проведено відкрите засідання наукового гуртка «Кондитер-клас» на тему: «Пасхальна випічка країн світу». На засіданні були присутні здобувачі вищої освіти за спеціальностями 181 «Харчові технології», 241 «Готельно-ресторанна справа», науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи.
Великдень - світле духовне свято, яке щороку об’єднує сотні тисяч людей по всьому світу. Запашні страви, весняне сонце і давні традиції роблять Великдень значною подією у житті всіх християн. Попри однакове релігійне коріння, у різних країнах традиції святкування Великодня суттєво між собою відрізняються. Так, кожна країна має свої звичаї та атрибути святкування, залежно від легенд та вірувань, які протягом століть передаються з покоління в покоління.
Увазі присутніх були представлені наступні доповіді:
- «Традиції святкування Великодня в Україні» - Кліпінська Анастасія (гр. ХТ-21д);
- «Пасхальні рецепти країн світу» - Петрущак Інна (гр. ХТ-31д);
- «Великдень у зарубіжних країнах: традиції святкування» - Баранець Марина (гр. ХТ-31д);
- «Пасхальна випічка: особливості приготування в Україні та закордоном» - Заболотна Лілія (гр. ХТ-31д).



