Науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти ВТЕІ КНТЕУ взяли участь у семінарі «Розвиток гастрономічного туризму на Вінниччині»

5 жовтня 2021 року для здобувачів вищої освіти за спеціальностями «Готельно-ресторанна справа», «Туризм», «Харчові технології» науково-педагогічними працівниками кафедри туризму та готельно-ресторанної справи було організовано семінар «Розвиток гастрономічного туризму на Вінниччині», який провела Олена Павлова, засновниця та керівниця ГО «Клуб подільської кухні», дослідниця подільської кухні, ідейна натхненниця соціального ресторану «Коцюбинський 220», гастро-блогерка.
Олена Павлова розповіла про те, як досліджує подільську кухню, випробовує стародавні рецепти давно забутих страв, частину з яких відшуковує в архівних фондах, організовує та долучається до проведення гастрономічних фестивалів. Основним методом дослідження подільської кухні, яка в різних куточках регіону є доволі самобутньою, пані Олена вважає «ходіння в народ» та безпосереднє спілкування з людьми, які зберігають автентичні рецепти та досі за ними готують.
Розуміючи, що подільська кухня є страшенно недооціненою і непопулярною серед відвідувачів ресторанів, а також усвідомлюючи необхідність її збереження та відродження, О. Павлова виступила ідейною натхненницею та співзасновницею соціального ресторану «Коцюбинський 220», однією з родзинок якого є меню з автентичними стравами, частина з яких зазнає сміливого осучаснення.
Виступ О. Павлової нікого з присутніх не залишив байдужими, розгорнулося жваве обговорення, яке засвідчило актуальність проблеми та її важливість для місцевої громади. Тож бажаємо пані Олені багато цікавих гастрономічних проєктів та успішної їх реалізації!
![]() |
![]() |




