Для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» проведено майстер-клас на тему «Інноваційні підходи у створенні коктейлів»
29 вересня 2025 року у ресторації «Нова Провінція» для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» ОС «бакалавр» було проведено майстер-клас на тему «Інноваційні підходи у створенні коктейлів». Захід відбувся під керівництвом барменів закладу Олександра Городченка та Антона Луценка та в рамках вивчення освітнього компоненту «Барна справа».
На майстер-класі здобувачі дізналися багато цікавого про актуальні тенденції барної індустрії, а також про особливості використання барного інвентарю – від шейкера та джигера до гейзера. Особливо цінними виявилися поради щодо технік та технологій створення ідеальної текстури та балансу напою.
Під наставництвом барменів кожен учасник майстер-класу отримав можливість відчути себе за барною стійкою: опанувати сучасні методи приготування та власноруч створити, а згодом і продегустувати, низку оригінальних коктейлів. Так, здобувачі набули практичного досвіду приготування коктейлів із барної карти закладу, серед яких – «Passion Sour», «Salty Boulevardier», «Tropical Time», «Gin Garden», «Lavander Sour» та «Nano Colada». Крім того, учасники майстер-класу дізналися, як інноваційні підходи дозволяють урізноманітнити класичні рецептури, створюючи яскраві смакові поєднання та креативну подачу.
Кожен коктейль став окремою історією: від ніжних квіткових відтінків до сміливих комбінацій солоного й гіркого, від екзотичної тропічної свіжості до оригінальних твістів, а дегустація власноруч приготованих напоїв стала яскравим фіналом майстер-класу. Здобувачі не лише закріпили набуті знання, а й змогли оцінити результати своєї роботи, порівняти смаки та обговорити враження з професіоналами. Це додало заходу інтерактивності та зробило його по-справжньому незабутнім.
Загалом, захід став унікальною можливістю для здобувачів поглибити фахові знання та здобути практичні навички професійної діяльності. Крім того, майстер-клас став для здобувачів справжнім джерелом натхнення, відкрив нові горизонти у світі міксології та подарував мотивацію для подальшого професійного зростання.
Тож щиро дякуємо ресторації «Нова Провінція» та її барменам Олександру і Антону за високий професіоналізм, щедре ділення професійним досвідом і теплу атмосферу, яку вони створили.