Участь представників інституту у конференції «Сирне коло»
9-10 травня 2025 р. канд. техн. наук, доцент, гарант ОП «Ресторанні технології» ОС «магістр» Тетяна Семко взяла участь у конференції «Сирне коло», організованій Асоціацією виробників сиру України на чолі з Тетяною Дядечко.
У програмі заходу, основною темою якого було ремісниче сироваріння в Україні, – виступи провідних технологів та експертів сирної галузі, рестораторів, науковців, представників органів влади. Обговорення зазнали питання інновацій у виробництві сиру, синергії освіти, науки та бізнесу, вимог харчового законодавства для крафтових виробників, ін. Інтерес викликала виставкова зала з продукцією виробників сиру та обладнання.
Вітчизняні експерти переконані, майбутнє українського сироваріння – у відновленні старих рецептур українських сирів та реєстрації унікальних сирів, а також розробці нових автентичних продуктів. Своєю черго європейські сировари впевнені, що українці здатні принести у сироваріння нову сирну культуру!