Для здобувачів вищої освіти проведено лекцію на тему «Інноваційні технології використання дикоросів Вінниччини у кулінарній продукції»
02 жовтня 2024 року для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології» (ОПП «Ресторанні технології» ОС «магістр») було проведено лекцію на тему «Інноваційні технології використання дикоросів Вінниччини у кулінарній продукції».
Здобувачам було продемонстровано 10 сумішей дикоросів Вінниччини (кропива, подорожник, любисток, ін.), повідомлено про можливості їх використання у технологіях молочних продуктів (м’який сир «Браво» з пряними сумішами, сирні кульки в олії з різними місцевими дикорослими травами), а також солі «Вінницька» з місцевими травами, тістечок «Шу» з вершково-заварним кремом із додаванням любистку.
Лекцію було проведено канд. техн. наук, доцентом Семко Т.В. у рамках викладання освітнього компоненту «Інноваційні технології ресторанної продукції» та виконання кафедральної науково-дослідної роботи «Локальна кухня в закладах ресторанного господарства як інструмент формування привабливості туристичної дестинації».



