У ВТЕІ ДТЕУ відбулася гостьова лекція з елементами майстер-класу на тему «Спеції та дикороси в локальній кухні Вінниччини»
10 травня 2024 року до ВТЕІ ДТЕУ завітала Асмік Гаспарян – шеф-кухарка, бренд-шефиня багатьох ресторанів України, співвласниця кондитерської студії «AsmiKolas», засновниця та власниця пряного бренду «Asmik spices», авторка та ведуча багатьох проєктів про спеції, випускниця кулінарної школи «Le Cordon Bleu», переможниця VI сезону кулінарного шоу «МастерШеф».
А. Гаспарян виступила з лекцією з елементами майстер-класу на тему «Спеції та дикороси в локальній кухні Вінниччини», до участі в якій долучилися не лише здобувачі вищої освіти за спеціальностями 181 «Харчові технології», 241 «Готельно-ресторанна справа», 242 «Туризм»/«Туризм і рекреація», науково-педагогічні працівники інституту, але й представники провідних закладів ресторанного господарства м. Вінниці та області.
Спікерка охопила в своєму виступі широке коло питань, серед яких – асортимент дикоросів регіонів України та традиції їх використання в кулінарії, особливості вирощування спецій та створення різноманітних сумішей і купажів, можливості поєднання продуктів та історії для створення сучасних страв, ін.
Лекція супроводжувалася приготуванням фірмової солі зі спеціями, серед яких – конопля, чорнобривці, фенхель, коріандр, кардамон, сумах, ін., а також дегустацією овочів аль денте та авторського соусу «Петруш», приготовлених в інноваційному посуді «АМС» та приправлених цією сіллю.
Окрім неймовірних вражень, яскравих позитивних емоцій та величезного обсягу інформації про дикороси та спеції Вінниччини та інших регіонів України, учасники заходу отримали пам’ятні подарунки – пакетики фірмової солі, приготовленої пані Асмік безпосередньо перед ними. Колектив кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, а разом з ним всі учасники заходу щиро вдячні А. Гаспарян за приділені час та увагу, а також безцінні знання та професійний досвід, якими вона з ними поділилася.