Науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ВТЕІ КНТЕУ 6 липня 2021 року взяли участь в установчій конференції проєкту «Дослідження гастроспадшини України: традиції гостинності та культури приготування страв як основа для розвитку креативних індустрій регіонів». Організована Українським центром культурних досліджень за підтримки Українського культурного фонду та партнерської участі Міністерства культури та інформаційної політики України, Українського інституту та Всеукраїнської асоціації громад, конференція об’єднала провідних фахівців у сфері гастродосліджень, які презентували напрацьовані по регіонам України кулінарні історії та унікальні рецептури приготування традиційних національних страв. Виступи запрошених спікерів вкотре засвідчили, що багата гастроспадщина регіонів України, безсумнівно, є тим колосальним ресурсом, який може та повинен бути використаний індустрією гостинності як потужний ресурс для розвитку внутрішнього туризму, а також залучення в Україну іноземних туристів. Захід, безсумнівно, виявився на часі, про що свідчить як репрезентативне коло учасників, так і проблеми, винесені доповідачами на обговорення.